Το ΣΤ1 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου σας καλωσορίζει στη σελίδα του!!!!!!



Το "μικρό" blog που.... ΔΕΝ βιάζεται να μεγαλώσει!!!!!

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Διδώ Σωτηρίου



…Ένα μικρό κοριτσάκι ξεκινάει από τ’ ανώμαλα καλντερίμια μιας επαρχιακής πόλης της Μικρασίας, που λέγεται Αϊντίνι. Το μελαχρινό πρόσωπο του με τα μαύρα μάτια, το πλαισιώνουν ολόξανθες μπούκλες που πέφτουν, καλαίσθητα, κάτω από ένα ροζ, ανάλαφρο καπελάκι, χαρωπό σύμβολο μιας ρόδινης, ξέ­νοιαστης ζωής. Εκείνες οι παιδιάστικες μπουκλίτσες, που ήταν απαλές σα μετάξι κι έλαμπαν σαν το χρυσάφι στον ήλιο, έδιναν στο χλωμό κοριτσίστικο προσωπάκι μια παράξενη χάρη, μια υπό­σχεση, μια ελπίδα...

 Η εκπομπή "ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ" αναφέρεται στη ζωή και στο συγγραφικό έργο της ΔΙΔΩΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ. Η πεζογράφος μιλά για τις επιρροές που άσκησε στο έργο της η ζωή της στη Μικρά Ασία, για τα γεγονότα του 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή, για τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων και την εγκατάστασή της στην Αθήνα.


 "Εγώ γεννήθηκα στο Αϊντίνι της Μικράς Ασίας, κοντά στο Μαίαντρο, όπου και η λάσπη του ήτανε χρυσάφι, κι έκανε τα σπαρτά τρία μπόγια, έτσι που καβάλα στα ζώα οι άνθρωποι δεν φαινότανε κι έκανε και τα δέντρα να δίνουν γλυκό, κρουστό καρπό".

Με αυτά τα λόγια είχε περιγράψει τη γενέτειρά της η Διδώ Σωτηρίου...



Στέλλα

ΚΛΙΚ


 Κάλλη - Στεφανία

ΚΛΙΚ

Τάσος 

ΚΛΙΚ

Απόστολος - Κώστας


ΚΛΙΚ

Δέσποινα

ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου